Підсумки виборів на Херсонщині

5 лет назад 0

У день проведення виборів поліція Херсонщини зареєструвала 102 повідомлення, пов’язаних з виборчим законодавством.

Незважаючи, що на усіх дільничних виборчих комісіях чергували працівники поліції, кожний виклик ретельно відпрацьовувався також слідчо-оперативною групою районного підрозділу поліції. 60 повідомлень вже опрацьовані і матеріали по них списані до справи. За 9 фактами були відкриті кримінальні провадження. Наразі поліцейські закінчують перевіряти інші звернення.

Найбільше повідомлень про порушення виборчого законодавства були зареєстровані в обласному центрі та Білозерському районі. Переважна кількість заяв (39) стосувалися незаконної агітації. Також громадяни 2 рази інформували поліцію про фотографування бюлетенів, 3 рази – про відсутність у списках, мали місце факт пошкодження бюлетеня, 7 фактів нанесення агітаційних написів фарбою на стінах будівель та інше. За 9 повідомленнями інформація була внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Наразі відкриті 5 кримінальних проваджень за фактами неправдивих замінувань виборчих дільниць, 3 провадження за спробу виносу незаповненого виборчого бюлетеня та одне – за ймовірний підкуп виборців.

На теперішній час майже половина виборчих дільниць вже здали бюлетені до окружних комісій. Особовий склад поліції Херсонської області продовжує працювати в посиленому режимі та забезпечувати охорону виборчої документації, поки бюлетені не будуть передані в центральну виборчу комісію.

В «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшло повідомлення, що близько 06:00 22 липня 2019 року в Херсоні на розі вул. Театральна та Воронцовська сталася дорожньо-транспортна пригода з постраждалими. Як з’ясувалося, в одному із автомобілів знаходилися члени дільничної виборчої комісії, які перевозили бюлетені до окружної комісії. Наразі бюлетені непошкодженими передані членам ОВК. Встановлюються всі обставини ДТП. Про це ПІК повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

На місці ДТП поліцейські попередньо встановили, що 30-річна водій автомобіля «ЗАЗ Славута», виїжджаючи з другорядної дороги на головну, не надала переваги в русі автомобілю «Фольксваген-Транспортер». В результаті зіткнення мікроавтобус перекинувся. Як з’ясувалося, автомобіль «Фольксваген» здійснював перевезення виборчих бюлетенів до окружної комісії.