Створення комфортних умов для отримання сучасних та якісних адмінпослуг на Херсонщині продовжується

3 года назад 0

«Створення комфортних умов для отримання сучасних та якісних адмінпослуг на Херсонщині продовжується.»

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Козир під час відкриття Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Чулаківської сільської ради про це повідомляє прес-центр Херсонської облдержадміністрації.

Очільник області підкреслив, що торік кількість наданих адмінпослуг у всіх ЦНАПах Херсонщини становила майже 228 тисяч. Тож, амбітні плани є і цього року:

«Наразі в Херсонській області діють 33 ЦНАПи. Але протягом 2021 року очікується відкриття ще 11 центрів, які створюються в тому числі за допомогою Програми «U-LEAD з Європою» спільно з облдержадміністрацією. Серед них і сьогоднішній центр у Чулаківській громаді. Я переконаний, відтепер майже 7500 жителів територіальної громади матимуть змогу у зручних і комфортних умовах отримати якісні адмінпослуги».

 

Як розповів голова Чулаківської сільської ради Олександр Мусієнко, відкриття ЦНАПу — важлива подія для всієї громади. В цілому жителі матимуть змогу отримати 116 адміністративних послуг в одному місці. Окрім того, будівля розташована в центральній частині села у зручному для звернень місці.

Із відкриттям нового ЦНАПу жителів Чулаківки привітав і голова Скадовської РДА Михайло Павліш.

Приміщення ЦНАПу в Чулаківці поділяється на відкриту та закриту частини. До переліку адміністративних послуг включені: реєстрація/зняття з реєстрації; паспортні послуги; соціальні послуги, надання відомостей з Державного земельного кадастру; нотаріальні послуги; реєстрація актів цивільного стану; реєстрація бізнесу; реєстрація нерухомості; питання місцевого значення.

Також під час відкриття ЦНАПу голова облдержадміністрації Сергій Козир передав у Чулаківську громаду «мобільний кейс», який допоможе маломобільним верствам населення та жителям віддалених населених пунктів, отримувати якісні адмінпослуги прямо на місці, не відвідуючи ЦНАП. В цілому такі кейси отримають ще 16 тергромад.