Голова ХОДА не задоволений роботою каховської лікарні

3 года назад 0

“Думаю, гроші НСЗУ точно не йдуть на покращення охорони здоров’я”.

Критику на адресу директорки Каховської центральної міської лікарні Олени Мазур озвучив 12 квітня під час селекторної наради в облдержадміністрації голова ХОДА Сергій Козир. Дісталося від нього і керівництву самої громади.

Голова ХОДА звернув увагу, що вже 3 тижні в цій лікарні не встановлюється киснева станція і затримуються роботи з відбудови приміщення поруч із новим відділенням невідкладних станів.

— Киснева станція там знаходиться вже 3 тижні в приймальному відділенні, але чомусь не монтується. Хоча на це потрібно 5 діб. Прошу міського голову [Віталія Немерця] визначитись з цим і максимально пришвидшити виконання робіт. Якщо щось не зрозуміло — є правоохоронні органи. Звертайтеся до них і дізнайтесь, у чому там справа: змова чи щось інше? Також у лікарні досі не відбудоване приміщення площею 10 кв метрів. Замовник реконструкції відділення невідкладних станів ЦМЛ не врахував його ремонт, який теж необхідно зробити. Чомусь на ці проблемні питання директорка каховської лікарні уваги не звертає. Натомість у неї вистачає грошей на замовні статті, які вона пише разом з одним депутатом Херсонської облради, — заявив Сергій Козир.

Обурення у голови ХОДА викликало й те як використовуються кошти Національної служби здоров’я України.

— Дуже багато керівників лікарень думають, що ці гроші їхні і кладуть на депозити, отримують прибуток, який незрозуміло куди потім направляється. Думаю, в більшості випадків ці кошти точно йдуть не на розбудову або покращення охорони здоров’я області. Особливо це стосується Каховки. Прошу голів громад реагувати на подібні схеми, які колись створили в лікарнях і які діють дотепер. Ламайте їх і направляйте гроші на розвиток, а не на збагачення того чи іншого керівника закладу, — закликав Сергій Козир.

За словами голови ХОДА, у нього є зауваження й щодо поганої роботи ковід-патрулів у Каховці.

— Така ж ситуація і в Херсоні. Ковід-патрулювання треба посилювати, — наголосив він.

Нагадаємо, що критика на адресу директорки Каховської ЦМЛ Олени Мазур лунала й під час візиту Сергія Козиря до Каховки 25 березня. 

— Неприємно, що перший же візит голови ХОДА до нашого міста закінчився такими зауваженнями й вимогами розібратися на місці. Це цілком провина Олени Мазур, — прокоментував того ж дня під час сесії міськради міський голова Каховки Віталій Немерець.

Олег БАТУРІН.