Громади Херсонщини отримали сучасні автомобілі швидкої медичної допомоги

3 года назад 0

Повністю укомплектовані сучасні автомобілі швидкої медичної допомоги Fiat класу С 19 березня отримали підрозділи обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Миловому Бериславського району і Новій Каховці Каховського району. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко.

“Автомобілі оснащені сучасним медичним обладнанням — дефібрилятором з можливістю запису даних та передачі в електронну систему охорони здоров’я, портативним апаратом штучної вентиляції легень, який підключений до кисневих балонів та іншим медичним обладнанням”, — зазначив він.

Як сказав Віктор Короленко під час передачі автомобіля пункту Бериславської станції екстреної медичної допомоги в Миловому, цей транспорт забезпечить надання вчасної та якісної медичної допомоги жителям усіх навколишніх сіл. У тому числі хворим на ковід-19, яких відправлятимуть на госпіталізацію до Бериславської центральної районної лікарні.

За інформацією ж міського голови Нової Каховки Володимира Коваленка, його громада до кінця травня 2021 року має отримати ще одну швидку. За попередніми домовленостями, місто взяло на себе зобов’язання зробити ремонт у приміщенні місцевої станції екстреної медичної допомоги. А обласне керівництво, у свою чергу, пообіцяло здійснити її технічне оснащення.

Загалом, останнім часом для підрозділів обласного центру екстреної медичної допомоги придбали 13 сучасних автомобілів Citroen, Volkswagen та Fiat. Крім Милового та Нової Каховки, за інформацією департаменту охорони здоров’я ОДА, їх отримали станції екстреної медичної допомоги у Херсоні, Асканії-Нова Каховського району та Олешках Херсонського району.

Олег БАТУРІН.

Фото: Віктор Короленко/Facebook.