Херсонщина – «найбезпечніша» в Україні

3 года назад 0

Станом на 29 березня 2021 року, у «червоній» карантинній зоні перебувають Київ, Одеська, Житомирська, Закарпатська, Сумська, Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська, Миколаївська, Чернігівська та Київська області. 

У «помаранчевій» зоні — Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Хмельницька області.

У «жовтій» зоні тільки Херсонська область, у «зеленій» – жодної.

Щоб визначити, до якої зони варто віднести той чи інший регіон, експерти дивляться на такі показники: завантаженість ліжко-місць у лікарнях; проведення середньої кількості тестувань на 100 тис. населення на добу; коефіцієнт випадків зараження на коронавірус; динаміка зростання випадків інфікування.

Нагадаємо обмеження у «жовтій» зоні: дозвіл на проведення масових заходів, якщо для однієї особи відведено 4 кв. м площі або наповнення залу становить 50%. Зокрема, дозволено відвідування закладів освіти групами не більш як 20 осіб, присутність глядачів на трибунах під час проведення спортивних заходів, але з обмеженнями, робота закладів громадського харчування до 00:00 тощо.

Анатолій НІКОЛАЄВ.