Мобільна бригада з Нової Каховки закінчила вакцинацію другою дозою Pfizer

3 года назад 0

Мобільна бригада Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Нова Каховка, що на Херсонщині, виконала  вакцинацію другою дозою Pfizer BioNTech підопічних пацієнтів.

Всього щеплення вдруге отримали 900 українців. Про це редакції Online НК повідомила Генеральний директор Центру Олена Ходорковська.

Фактично за дві неділі після Великодніх свят щеплення другою дозою вакцини отримали пацієнти і обслуговуючий персонал будинків-інтернатів закритого типу, які знаходяться на території Каховського району з центром у Новій Каховці. Це: Дніпрянський психоневрологічний будинок-інтернат, Каховський геріатричний пансіонат та Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат на території Горностаївської громади.

Окрім цього другу дозу вакцини отримали працівники ДСНС усіх колишніх районних підрозділів, які межують з Новокаховською громадою та й навіть більш віддалені, яким 25 днів потому було зроблене перше щеплення.

Як повідомлялось раніше, з вакциною Comirnaty (Pfizer BioNTech) на Херсонщині працюють всього 2 мобільні бригади: лікарня імені О.С. Лучанського та КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Нова Каховка”.

Керівництво КНП “ЦПМСД м. Нова Каховка” забезпечило щоденне отримання бригадою вакцини на складі в Херсоні і проведення вакцинації впродовж дня. В такому ритмі мобільна бригада працювала щоденно без вихідних. Жодного порушення графіку щеплень не було.

На Херсонщині очікують отримання другої, гуманітарної партії вакцини Pfizer, після чого мобільна бригада відновить свою роботу.