Що заборонено їсти на сніданок?

3 года назад 0

Сніданок є найважливішим прийомом їжі, тому слід особливо ретельно підходити до вибору страв для нього. Адже від того, що потрапить в наш організм першим, залежить багато в чому наша бадьорість і енергійність протягом дня.

Ворогом номер один дієтолог назвала будь-яку занадто жирну їжу. Така їжа дуже важка і в майбутньому провокує розвиток діабету, атеросклерозу, проблем з печінкою. Навіть сирники, млинці або запіканка, смажені у великій кількості олії для сніданку не годяться.

Бекон
Відмовтеся від бекону в якості першої їжі, так як це загрожує холециститом, панкреатитом або жовчнокам’яною хворобою. Жовчний міхур просто може не витримати такого навантаження.

Фрукти і ягоди
У поєднанні з основною стравою фрукти і ягоди — відмінна ідея для сніданку, але якщо вживати тільки їх, ваш організм недоотримає необхідний йому білок. Та й кишечник на такий сніданок може відреагувати діареєю. Краще поєднайте фрукти і ягоди з йогуртом або сиром.

Знежирені продукти
Від такої їжі теж слід відмовитися. Виберіть їжу середньої або зниженої жирності, але жири, як білки і вуглеводи — нам потрібні обов’язково. Дієтологи кажуть, що в сніданку важливий баланс цих елементів.

Бутерброд
Бутерброди з ковбасою, сиром, шинкою — дуже часто саме такою стравою ми часто починаємо свій день, запиваючи чаєм. Експерти радять зовсім відмовитися від бутербродів, хіба що як виняток, коли потрібно швидко перекусити, а брати з собою судочки незручно.