У Бериславській лікарні відкрили центр гемодіалізу

3 года назад 0

Він зможе обслуговувати жителів двох районів.

Хворі на хронічну ниркову недостатність з Бериславщини відтепер зможуть отримувати медичну допомогу методом гемодіалізу у своєму районі. 4 червня на базі Бериславської центральної районної лікарні відкрився центр нефрології, гемодіалізу та перитонеального діалізу.

У ньому встановлена сучасна система водопідготовки та 5 апаратів “штучна нирка”. А медперсонад пройшов стажування на базі відділення гемодіалізу Херсонської обласної клінічної лікарні.

— Подібне відділення має стати стандартом для всіх лікарень Херсонщини. На жаль, кількість хворих у термінальній стадії ниркової недостатності постійно зростає, тож з метою поліпшення доступності та якості спеціалізованої нефрологічної допомоги прийняте рішення щодо створення філії відділення гемодіалізу обласної клінічної лікарні на базі Бериславської, — прокоментував голова облдержадміністрації Сергій Козир.

Максимальна потужність відділення у режимі двозмінної роботи на тиждень складає 20 пацієнтів з хронічною хворобою нирок V стадії, але цю кількість планується збільшити до 30. При амбулаторному лікуванні хворий відвідує діалізне відділення тричі на тиждень, кожна процедура триває біля 4-х годин. Такий вид лікування призначається пожиттєво.

Зараз в області на обліку перебувають 984 особи дорослого віку із хронічною хворобою нирок, починаючи з третьої стадії. Із них 222 пацієнти отримують замісну терапію, решта – потребує підготовки до різних методів замісної терапії та трансплантації нирок.

Відкритий у Бериславській ЦРЛ новий центр гемодіалізу обслуговуватиме жителів Бериславського і Каховського районів.

Олександр ПІТОЄВ.

Фото пресслужби Херсонської ОДА.