У новій Каховській райраді теж не задоволені керівництвом місцевої лікарні

3 года назад 0

У Каховці нарікають на несвоєчасність та недостатню якість надання медичної допомоги.

Запит до директорки Каховської міської центральної лікарні Олени Мазур з вимогою надати інформацію вирішила направити Каховська районна рада. Таке рішення вона прийняла на своїй сесії 20 січня.

— До мене надходять численні звернення від жителів району щодо якості і своєчасності надання медичної допомоги Каховською ЦМЛ. Звертаються й медичні працівники з запитами щодо нарахування їм зарплати, невиплати гарантованих законодавством додаткових виплат, забезпечення дезінфікуючих засобів та індивідуального захисту, порушень законодавства щодо відправлення медпрацівників у відпустки тощо. Також залишаються питання, чому лікарня торік не використала 4,6 млн грн, виділених їй з бюджету, — розповіла депутатка райради від “Батьківщини”, головна медична сестра амбулаторії загальної практики сімейної медицини Зеленопідської сільської громади Ольга Ухова.

Від директорки Каховської ЦМЛ Олени Мазур райрада вимагає надати: повний детальний звіт про використання бюджетних коштів протягом 2019-2020 років, інформацію про преміювання працівників з помісячною розбивкою, кількість звільнених осіб з поясненнями підстав звільнення, суму коштів, стягнутих з лікарні на користь працівників на підставі рішень судів тощо. Відповіді від неї депутати чекають у місячний термін.

Як ми вже повідомляли, через дії керівництва Каховської ЦМЛ останнім часом звідти звільняються лікарі. Мали місце й неодноразові порушення в лікарні трудового законодавства: одразу кільком співробітникам вдалося довести в суді незаконність виданих Оленою Мазур наказів про їхнє звільнення, поновитись на роботі та стягнути середній заробіток і моральну шкоду. Натомість директорка ЦМЛ заявила, що не визнає рішення судів і публічно пообіцяла продовжити незаконні звільнення співробітників лікарні.

До кінця грудня 2020 року заклад підпорядковувався Каховській райраді, але після передачі у власність Каховській міській громаді змінив свою назву з районної на міську лікарню. Проте у міськради теж виникає чимало зауважень до Олени Мазур. Зокрема, заступниці міського голови Галина Лобунько і Галина Гондарева визнали неналежними підготовлені директоркою лікарні фінансові звіти.

Нагадаємо, що Олена Мазур є депутаткою Каховської райради нинішнього скликання від проросійської партії “Опозиційна платформа — За життя”.

Олег БАТУРІН.