Вакцинація портовиків

3 года назад 0

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні, Адміністрація Херсонського морського порту посилила заходи щодо попередження розповсюдження захворювання на коронавірусну інфекцію та зниження ризику інфікуватися даним вірусом на робочому місці. 

Портовики впевнені, що дієвим фактором стримування пандемії є саме вакцинація. Ще в червні в порту провели кампанію щодо щеплення від COVID-19, та продовжують цю роботу сьогодні.

Щойно, за підтримки профспілкового комітету порту, проведена чергова акція, в результаті якої ще 46 осіб безкоштовно отримали першу дозу однієї з вакцин на вибір: CoronaVac компанії  Sinovac Biotech, Astra Zeneca, що розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією та препарат Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Всі вакцини схвалені для використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я та мають високу ефективність у запобіганні важкому перебігу захворювання на COVID-19.

Як інформує прес-служба порту, процедуру щеплення здійснювала мобільна виїзна бригада комунального некомерційного підприємства «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелєша». Весь процес відбувався згідно чіткого регламенту, відзначено задовільний загальний стан осіб після отримання вакцини.

Загалом на сьогодні в Херсонській філії ДП «АМПУ» провакциновано 52% співробітників. Адміністрація порту і надалі буде проводити роботу щодо збільшення кількості вакцинованих працівників.

Анатолій НІКОЛАЄВ.