За два тижні від коронавірусу померли 11 жителів Генічеського району

3 года назад 0

На засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 15 квітня, було заявлено про стабілізацію захворюваності на COVID-19 і навіть рекомендовано повернути до шкіл учнів 1—4-х та 11-х (у них невдовзі державна підсумкова атестація) класів.

Однак Генічеський район на такі заходи піти не може. Про це після трансляції засідання комісії заявила завідуюча Генічеського міжрайонного відділу Херсонського обласного лабораторного центру МОЗУ Ірина Пустоутова в присутності членів районної комісії з питань ТЕБ і НС.

За словами Ірини Олексіївни, у районі щодня реєструють більше 20 випадків захворювань саме серед дітей, вчителів та вихователів. «Якщо відкрити школи, цей показник зросте», — сказала завідуюча. А ще повідомила, що з 20 летальних випадків, зареєстрованих у районі з початку пандемії, 11 припадає на перші 2 тижні квітня. При цьому переважно помирають люди передпенсійного віку. Для прикладу, 15 квітня у Новотроїцькій громаді померла жінка 1964 року народження.

Члени районної комісії попередньо (остаточне рішення вони мають прийняти 16 квітня після обіду) вирішили продовжити дистанційне навчання у школах до 30 квітня, не знімати заборону на роботу закладів позашкільної освіти, а у разі перевищення порогу захворюваності у розрізі кожного дитсадка припиняти їх роботу.

Андрій БЕЙНИК.