Директором кропивницького театру став херсонець

1 год назад 0

Директором Кіровоградського академічного обласного театру імені Марка Кропивницького призначили херсонця Вячеслава Вандрашека. Про це  голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга.

В‘ячеслава Вандрашека призначили директором театру на час дії воєнного стану, сказав Сергій Шульга. "Далі, відповідно до законодавства, розв'язання питання про призначення керівника закладу відбуватиметься в установленому порядку, тобто через конкурс".

В‘ячеславові Вандрашеку 39 років. До призначення працював у Херсонському театрі імені Куліша з лютого 2004 року. Спочатку очолював відділ реклами, після працював головним адміністратором. Має досвід, зокрема, в організації театрального фестивалю "Мельпомена Таврії".

У 2003 році закінчив Херсонське училище культури, повідомляють  Херсонського театру. у 2007-му – факультет культури та мистецтв Херсонського державного університету. У 2021-му році отримав другу вищу освіту за спеціальністю "Продюсерське сценічне мистецтво" у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого.

Член Національної спілки театральних діячів України.
Що відомо Виконувала обов‘язки директора театру понад рік Лілія Козак.

Конкурс на директора театру проводили двічі. Обидва рази без результату. Спілка театральних діячів України вважає, що перший конкурс відбувся з порушеннями.

Вдруге обирали поміж Сергія Компанійця, Євгена Скрипника та Олексія Дорошева. Голоси членів конкурсної комісії за кандидатів поділилися порівну, тож конкурс не відбувся.
Читайте також

  • У Кропивницькому попри війну Росії з Україною влаштували 52-й Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти"
  • "Вареники з піском". Шеф-кухар з Кропивницького готує осучаснені автентичні страви