Херсонський театр імені Миколи Куліша став лауреатом Премії імені Лесі

2 года назад 0

Комітет з присудження Премії імені пЛесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва визначив лауреатів 2021 року. Відповідні документи будуть направлені Міністерству культури та інформаційної політики України для внесення до Уряду проекту постанови про присудження премії.

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» серед шести висунутих робіт кращою визнано виставу Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша «Легенда про Дракона» (автор Сергій Новачук, режисер–постановник Ірина Корольова). Фентезі-мюзикл для дітей і дорослих «Легенда про Дракона» — це сучасна казка з історичними та фантастичними персонажами, пригодницьким сюжетом і вражаючим оформленням, вирішеним у З-D форматі.

Довідково: Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі т вори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Пресслужба Херсонської міської ради