Картина 14-річного художника, яка заявлена як дар Херсонському художньому музею, перемогла на фестивалі

2 месяца назад 0

14-річний Данило Ноздря, художник-абстракціоніст із Києва, у серпні 2023 оголосив, що має намір подарувати Херсонському художньому музею картину “Важкий шлях до Перемоги України. Херсон”. Зазначена картина перемогла на VIII Міжнародному художньому фестивалі  “Малюй.ua”. 

Про це  на сторінці музею.

Зазначається, що фестиваль організований Асоціацією із розвитку міжнародних відносин “Adrum” за сприяння МЗС України, Міністерства культури та інформполітики України та Київської міської влади. 

У коментарі Медіаплатформі “Вгору” творчий менеджер художника Тетяна Морачевська повідомила, що Данило намалював цю картину, коли побачив у новинах, що Херсон звільнили українські військові.

Митець зможе її передати в Херсон після того, як музей відновить свою роботу.  

Данило Ноздря брав участь у виставках в Україні, США, Швейцарії, Японії, Чорногорії, Південної Кореї, Китаю, Албанії, Болгарії, Північної Македонії.

У Києві 22 березня у приміщенні Національної спілки художників України відкриється всеукраїнська виставка, присвячена незламному українському місту Херсону та його мужнім та героїчним жителям та оборонцям. В експозиції будуть представлені як полотна місцевих художників, так і митців з інших регіонів України. Виставка триватиме до 7 квітня. 

Після окупації Херсона 2 березня 2022 року росіяни не одразу захопили Херсонський художній музей – це сталося 19 липня. Перед втечею з міста, наприкінці жовтня – на початку листопада 2022 року, окупанти пограбували херсонські музеї, маскуючи свої дії гаслом “збереження культурних цінностей” і називаючи грабунок “евакуацією”.