Переплюнув Айвазовського: художника з Нової Каховки назвали генієм

1 месяц назад 0

  "Це — геній". Відомий український арт-експерт, колекціонер та галерист Євген Карась, назвав картини нашого земляка Леоніда Лиманенка шедеврами.

Євген Карась (нар. 11 червня 1964, Київ) — колекціонер, галерист, куратор, арт-експерт, арт-менеджер, засновник та куратор «Карась Галерея», Президент Асоціації діячів сучасного мистецтва України.

На думку галериста, Лиманенко дуже добре відчуває море. І при тому, що сюжети його картин банальні, але робить це настільки смачно, по-своєму цікаво, впізнавано і круто, що "воно конкурує з усім, що я бачив".

"Переплюнути Айвазовського та інших відомих мариністів дуже складно, але йому це вдається", — каже Карась.

Нагадаємо, Леонід Лиманенко виріс у Новій Каховці. Закінчив школу №1.

У липні 2021 року в Новокаховській міській картинній галереї відбулася виставка його робіт «Море всередині». У залі галереї було представлено вісім картин, які зображують море в жанрі гіперреалізму.

— Мене цікавить сучасний мариністичний живопис, цей жанр став досить консервативний в Україні і хочеться його трохи оновити,  — розповів Леонід Лиманенко.  — Моя об’єктивна задача зробити перезапуск мариністичного живопису. Відродити інтерес до нього на професійному арт-ринку. Особисто мене надихають майстри світового рівня такі як Лучано Вентроне та Метью Корнелл. Це рівень фотореалізму, коли вода показується в якихось деталях, де відсутні класичні постановки – корабель та скали, і більше приділяється увага поведінці води та її стану і фактурі.


Леонід Лиманенко приїхав до Києва з Нової Каховки 21 лютого 2022 року напередодні війни і, вимушений був залишитися в столиці.
Раніше виставка його картин улітку 2023 року  в Мадриді (Іспанія) і мала назву "Філософія моря".

Нещодавно у митця вийшов музичний альбом "Shelter", про цю подію ми вже .

Картини Леоніда Лиманенка можна побачити і придбати на таких ресурсах: Українська група Соль, або СікСок. А також artstorepro com.
Сторінка в ФБ