Викрадені росіянами з херсонського музею прикраси відтворили на шовкових хустках

4 месяца назад 0

Український бренд OLIZ в межах проєкту «Викрадене мистецтво» відтворив на хустках і твіллі власного виробництва зображення викрадених із Херсонського обласного краєзнавчого музею стародавніх коштовних прикрас.
Про це у повідомляє Херсонський обласний краєзнавчий музей, передає .

«Сьогодні як ніколи важливо розповідати світові правду про злочини російських окупантів в Україні. Саме для цього був створений проєкт «Викрадене мистецтво» українського бренду OLIZ. У колекції шовкових виробів бренду з’явилися твіллі та хустки з зображенням викрадених з Херсонського обласного краєзнавчого музею стародавніх коштовних прикрас», ​ — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для відтворення на шовку були обрані золоті прикраси, знайдені на території Херсонської області. Вони відносяться до скіфської, сарматської та гуно-аланської культур.

В експозиції краєзнавчого музею дорогоцінні прикраси експонувалися на виставці «Музейні таємниці». Саме ця експозиція стала першою жертвою російських варварів під час окупації Херсона. Під виглядом евакуації у жовтні 2022 року коштовності були викрадені та вивезені у напрямку окупованого Криму.
Творці проєкту «Викрадене мистецтво» вважають, що кожна хустка у колекції — це помічник у культурній дипломатії, який надає можливість розказати світові правду про втрачені українські скарби.

Як повідомляв , Херсонський обласний краєзнавчий музей, який зазнав мародерств від російських окупантів, створив виставку «Незламна Херсонщина», яку хоче представити у польському Гданську.

Фото: Херсонський обласний краєзнавчий музей