У Херсоні обрали делегатів на обласну конференцію НСЖУ

7 лет назад 0

Звітно-виборчі збори міської первинної організації НСЖУ пройшли сьогодны в одній із креативних студій «Скіфії». Адже майже кожен із спілчан свій творчий шлях в різні роки поєднував із цією найпершою телерадіокомпанією Херсонщини.

Голова первинної Любов Лагутенко, яка з 2004-го на цій посаді, розповіла про участь херсонських журналістів у громадському житті області, міста, країни, творчих конкурсах, патріотичному вихованні молоді… Та головним досягненням спілки за останні роки вона по праву вважає видання двохтомника про загиблих херсонців в зоні АТО. 

За ініціативи обласної державної адміністрації, починаючи з 2015 року започатковано видання книг пам’яті «Хронологія мужності», де представлені статті та фотографії про наших Героїв. На жаль, як не молять Бога херсонські журналісти про мир, та все ж, почали вони збирати матеріали вже й до третьої книги про наших загиблих земляків…

Відомі херсонські журналісти на своїх зборах говорили про справжню творчість і ремесло, використання розмаїття рідної мови та дотримання норм професійної етики у редакціях та профільних навчальних закладах, роздержавлення та збереження здобутків  видатних херсонців, створення журналістського клубу, тощо.

На зборах також обрали 10 делегатів на ХVIII-у обласну звітно-виборчу конференцію НСЖУ, яка відбудеться за тиждень в актовій залі ХДУ.