У Херсоні розпочинається щорічний конкурс учнівських творчих робіт ім. О.Є. Брикова «Звать к добру»

2 года назад 0

З 1 листопада 2021 року по 31 квітня 2022 року проходитиме щорічний міський конкурс учнівських робіт ім.. О. Є. Брикова «Звать к добру». 

Про це повідомляє сайт Управління освіти Херсонської міської ради.

Олександр Євгенович Бриков

На Конкурс будуть прийматися художні (публіцистичні) твори малої форми та мультимедіа (аудіо та відеоролики інформаційного характеру, аудіо, відео та фоторепортажі) на тему, яка має відповідати назві конкурсу «Звать к добру», принципам людяності, добра, справедливості.

Конкурс проводиться за трьома категоріями:

— учні 6 — 7 класів;

— учні 8 — 9 класів;

— учні 10 — 11 класів.

Творчі роботи подаються до оргкомітету в друкованому вигляді або надсилаються на електронну адресу [email protected] з позначкою – «літературний конкурс».

З Положенням конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Довідка: У березні цього року, на 74 році життя помер Олександр Євгенович Бриков, головний редактор радіо Херсонської обласної державної телерадіомпанії (2000-2013). Член Національного Союзу журналістів України (1960) Член Міжрегіонального союзу письменників України та Росії (2005). Висококласний професіонал і вмілий організатор Олександр Євгенович Бриков все своє життя присвятив журналістиці.

Але саме на радіо розкрилися всі його творчі і організаторські здібності. 

Також Олександр Євгенович був талановитим поетом і автором сотень віршів. За життя йому вдалося створити cім пoетичних збірoк: «Вpемя Ч», «Идущие к миннoму пoлю», «И в темнoте зoвущая cвеча», «Шепoт мoнаха», «Cказoчный coлдат», «Владычица», «Кpаcная линия». Оcтання прижиттєва публікація датуєтьcя 2016 рoкoм.

5-го травня 2021 року, в Херсонській oблаcній бібліотеці ім. Oлеcя Гoнчара відбувcя вечір пам'яті під час якого родина Олександра Євгеновича оголосила про започаткування творчого конкурсу «Звать к добру».

Варто додати, що назва конкурсу обрана не випадково, вона взята з рядків одного з численних віршів поета. До вашої уваги повний текст саме цього твору Олександра Брикова:

«Не умру»       

Я когда-нибудь уйду по дороге той,

Где обещан нам покой в холод или зной.      

Я пойду дорогой той и не добрый, и не злой. 

Там обещан нам покой, будь женат иль холостой.   

 

Я пойду дорогой той сквозь отливы, сквозь прибой,

И уйду я молодой, вечно спорящий с судьбой.       

Ну и что, что стану прах — я останусь жить в стихах.

Никогда я не умру, звал и буду звать к добру!