У Свято-Катерининському соборі помолилися за Херсон з нагоди 243-ої річниці міста

2 года назад 0

18 вересня 2021 року, до Дня міста Херсона, якому виповнилося 243 роки, у Свято-Катерининському соборі відбувся святковий молебень. На чолі з митрополитом Херсонським і Таврійським Іоанном духовенство та віряни молилися за благополуччя Херсона та його жителів.

Свято-Катерининський собор – визначна пам’ятка архітектури. Для херсонців це місце є особливим, адже воно зберігає давню історію.

Колони, скульптури Апостолів Петра та Павла розташовані на вході у храм, а ще символічним є напис, який залишив засновник Херсона Григорій Потьомкін своїй коханій імператриці Катерині II, як згадку про те, що цей надзвичайно величний храм він дарує саме їй.

Олена Бджола , екскурсовод:

«Григорій Потьомкін був похований прямо в Свято-Катерининському храмі. Це відома людина, яка багато зробила для нашого міста. І те, що такі видатні люди поховані на території нашого міста, приваблює і туристів, і містян. Цей собор є візитівкою нашого Херсона».

 

Помолитися за процвітання Херсона до храму завітав депутат херсонської міської ради Володимир Сальдо – людина, яку тричі обирали мером міста.

Володимир Сальдо :

«Я хочу побажати в цей день, щоб всі ті перешкоди, які заважають місту розвиватися – змінилися злагодою. Я хочу побажати всім херсонцям любити своє рідне місто і ця любов віддасться нам. Херсон буде, як раз тим благополучним градом, про який мріяли його перші засновники».

По завершенню молебню до вірян звернувся митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн.

Митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн :

«Хай Господь допоможе всім нам, щоб наше місто процвітало. Нехай в нашому місті живеться всім комфортно та благополучно. Нехай над ним завжди буде мирне небо. Вітаю всіх зі святом і на всіх вас посилаю Боже благословення».

Редакція «Першого регіонального» телеканалу приєднується до привітань та бажає Херсону бути найкращим і найкрасивішим містом в Україні, а його жителям здоров’я та миру.

Катерина Чобітько 

Перший регіональний