Українка перемогла в альтернативному Євробаченні (відео)

5 лет назад 0

Пісня української співачки RIYA "Полюси" перемогла в Інтернет-версії Євробачення — конкурсі North Vision Contest, який проводиться в YouTube.

Серед 26 фіналістів конкурсу RIYA (справжнє ім'я — Валерія Наливайко) отрмала найбільшу кількість балів від журі (206 балів) та у глядацькому голосуванні (186 балів), передає сайт "Gazeta.ua".

Найвищі бали українці віддали Ірландія, Фінляндія, Казахстан, Мальта, Румунія, Норвегія, Польща, Угорщина, Іспанія, Нідерланди, Словаччина, Чорногорія та інші країни.

"Мені досі не віриться. Це хоч і не телевізійна версія Євробачення, а Інтернет, тим не менш, все по-справжньому: бали, голосування, таблиці. Ця перемога для мене означає, що україномовна пісня реально може бути зрозумілою й улюбленою в світі. Оскільки це альтернативне змагання саме в Інтернеті, тут немає місця політичним рішенням, тут панує винятково музика і вподобання людей. Зараз мої сторінки у соцмережах завалені повідомленнями від закордонних глядачів, які вітають із перемогою", — каже RIYA.

Нагадаємо, у жовтні композиція української групи KAZKA "Плакала" увійшла до першої десятки світового чарту Shazam. Трек посів 9 місце рейтингу. Це перший випадок в історії української музики, коли пісня українською мовою викликала такий резонанс у світі.