Нитка Аріадни із Чорнянки

2 года назад 0

Директор картинної галереї Олена Михайленко на сторінці Facebook\Meta «Нова Каховка сіті» розповіла про нову презентацію виставки арт-текстилю «Нитка Аріадни». У минулу суботу в Новокаховську картинну галерею ім. А.С. Гавдзинського на виставці проведено зустрічі зі знаною майстринею Оленою Колодич, яка керує аматорським колективом народної творчості при Чорнянському будинку культури Таврійської ОТГ.

Пані Олена цікаво розповіла про створення колективу, про  роботу кожної з дванадцяти учасниць. Розповідь змогла захопити та зацікавити всіх: постійних відвідувачів галереї і поважних гостей – голову Таврійського ОТГ пана Миколу Різака і депутата Новокаховської міськради Анатолія Білого, які допоможуть створити календар і альманах з творами, що представлені на виставці.

Роботи рукодільниць створюються за мотивами творів сучасних митців. Українська тематика превалює в експозиції. Сюжети найрізноманітніші — від дитинства, сватання, очікування дитини до глибокої старості. Портрети дітей такі милі, а звірята викликають добру усмішку.

Усі роботи виконані в техніці арт-текстилю. Дуже гармонійно підібрані кольори ниток для кожної деталі панно. Багато любові і душі вкладено в кожну роботу авторами робіт.

Пані Олена запрошує всіх завітати до виставки та насолодитися творами справжніх митців, набиратися гарного святкового настрою із щирого народного джерела напередодні Різдва і Нового року.

Виставка працюватиме до кінця січня.

Наша довідка:

За давньогрецьким міфом, дружина критського царя Міноса Пасіфая народила сина із головою бика. Його тримали в лабіринті на острові Крит. Раз на 9 років йому присилали 7 юнаків і 7 дівчат на пожертву. Герой Тесей, бачивши в Афінах відправлення чергової партії юнаків і дівчат у жертву, вирішив покласти край жорстокому звичаю. Дочка Міноса Аріадна дала Тесею чарівний клубок ниток, який, котячись і розплутуючись, вказував шлях до Мінотавра. Відповідно за ниткою потім можна було знайти і шлях назад. Герой знайшов Мінотавра і вбив його та щасливо вибрався із лабіринту. Вислів «нитка Аріадни» вживається, коли говорять про рятівний вихід зі складної ситуації.