Без постійного набору землі ви «помиратимете» від відтоку — експерт

2 недели назад 0

Аграрним компаніям необхідно будувати такі процеси, які будуть націлені на постійний добір землі та перепідписання договорів. Про це розповів СЕО автоматизованих систем, та засновник компанії Feodal Андрій Дем’янович у спецпроєкті «Рости швидко, чи повільно вмирай — боротьба за землю не повинна зупинятись» на Kurkul.com.

«Зупинка у процесі розширення точно призведе до зменшення об'єму земельного банку. Бо будь-яка компанія, не зможе утримувати земельний банк, не добираючи при цьому нову землю. Оскільки з різних причин буде відтік землі. Тобто коли ви зупиняєтесь в розширенні земельного банку, в цей момент він у вас зменшується», — зауважив експерт.

Він це пояснив тим, що менші конкуренти завжди будуть «відщипувати» шматки землі системно і потроху. Саме тому потрібно постійно займатися питанням розширення та добору земельного банку, щоб «помирати» від відтоку.

Сьогодні іноваційні системи такі як Feodal.land дозволяють бачити всю інформацію про договори оренди конкурентів, ділянки без договорів оренди в полях своїх та конкурентів по будь-якій сільській раді (КОАТУУ). 

«Великим перш за все треба боятися відсутності розуміння стратегії, куди ви йдете і які у вашій компанії правила гри. За відсутності злагодженої стратегії, ваші відділи або ваші працівники можуть асинхронно працювати. Але не маючи ще й автоматизації, просто не зможуть реагувати на тригери, що виникають на ринку. Як от на появу маленьких, але активних компаній. І все закінчиться тим, що вам просто перекриють дорогу», — додав фахівець.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.