Державну допомогу отримали більше ніж 20 тисяч постраждалих від підриву Каховської ГЕС жителів Херсонщини

6 месяцев назад 0

Постраждалим від підтоплення у Херсонській та Миколаївській областях виплачено вже майже 110 мільйонів гривень державної допомоги. Державну допомогу вже виплачено 20937 жителям Херсонщини та 1035 – Миколаївщини.

Як повідомили в пресслужбі Мінреінтеграції, йдеться про виплати одноразової державної допомоги у розмірі 5 тисяч гривень тим, хто постраждав від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС.

В повідомленні йдеться про те, що станом на 25 жовтня таку фінансову підтримку отримали постраждалі мешканці Херсонської та Миколаївської областей на загальну суму більш ніж 109,8 мільйона гривень. Таким чином, державну допомогу вже виплачено 20937 жителям Херсонщини та 1035 – Миколаївщини.

В пресслужбі відомства нагадали про те, що заяви на цю грошову допомогу від держави приймаються до 31 жовтня 2023 року включно. Її можуть отримати люди, які на момент підриву ГЕС проживали (були зареєстровані/задекларовані) в населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення.

Включно з тими, хто після 6 червня поточного року виїхав із підтоплених районів тимчасово окупованої території Лівобережжя на підконтрольну територію.

Також повідомлялось про те, що завдяки ініціативі Мінагрополітики жителі Херсонщини, котрі постраждали від цього лиха, можуть отримати державні компенсації. Справа в тому, що на Херсонщині затоплені тисячі земельних ділянок та знищені десятки тисяч тонн херсонського врожаю. 

Хід реалізації програми було обговорено із заступником Міністра аграрної політики та продовольства України  Віталієм Головнею
Також повідомлялось про те, що на 25 вересня постраждалим від підтоплення після підриву Каховської ГЕС на Херсонщині та Миколаївщині було виплачено понад 66 млн гривень грошової державної допомоги.