FMC розпочала співпрацю з організацією HALO Trust в рамках програми з розмінування агрогосподарств

1 год назад 0

Корпорація FMC та міжнародна організація «ХАЛО Траст» (HALO Trust) об'єднують зусилля для
підвищення безпеки агрогосподарств через програми розмінування в Україні. Про це Kurkul.com повідомили в пресслужбі компанії FMC.

Так, в рамках кампанії «Культивуємо свободу» корпорація FMC спрямує 3% своїх доходів від продажів в Україні у 2023 році на розширення зусиль «ХАЛО Траст» з розмінування у постраждалих регіонах по всій країні. Завдяки цьому фінансуванню «ХАЛО Траст» зможе значно збільшити свої можливості з розмінування українських агрогосподарств.

«Ми з гордістю оголошуємо про наше партнерство з «ХАЛО Траст» — вже понад три десятиліття їхня масштабна діяльність з розмінування допомагає підвищити безпеку та покращити умови життя в багатьох країнах, що постраждали від військових дій», — наголосив Марк Дуглас, президент і головний виконавчий директор FMC. 

За його словами, цей проєкт не лише гарантує українським аграріям безпечне
повернення на свої поля для посіву та збору врожаю, але й сприяє підвищенню продовольчої
безпеки в усьому світі.

Співпраця між FMC та «ХАЛО Траст» розпочнеться у квітні в декількох громадах в різних регіонах України.

Читати за темою: Для пріоритетного розмінування с/г земель Україна потребує 1,5 млрд доларів 

Для довідки: «ХАЛО Траст» — це міжнародна неурядова організація, місія якої полягає у захисті життів та відновленні засобів для існування людей, які постраждали від конфліктів. В Україні компанія працює з 2016 року. Після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року організація розширила свою програму, включивши до неї очищення від мін та інших вибухонебезпечних предметів деокуповані території навколо Києва, Харкова та Миколаєва.