Грошова допомога: українці можуть отримати понад 17,5 тис. грн від Естонії

6 месяцев назад 0

Українці можуть одержати грошову допомогу від Естонії. Її максимальний розмір складає 17,5 тис. грн.

Фінансову підтримку нашим співвітчизникам забезпечує Естонська рада у справах біженців. Кошти у розмірі 3,6 тисячі гривень виплачують протягом трьох місяців. Таким чином, можна отримати 10,8 тисячі гривень.

Для кого передбачено виплати від ЕстоніїПосібники надають громадянам, які проживають в одній із шести прифронтових областей: Донецька, Луганська, Запорізька, Херсонська, Харківська та Миколаївська.

Реєстрація на отримання коштів проводиться за телефонами гарячих ліній: (093) 944-75-68, (073) 810-93-44 та (073) 836-12-38. Реєстрація звернень проводиться з понеділка по середу в період з 9.00 до 12.00. Під час дзвінка потрібно натиснути кнопку, яка відповідає регіону проживання у момент звернення.

У разі схвалення заявки номер телефону українця вносять до бази даних. Також є можливість заповнити онлайн-форму та вказати номер свого банківського рахунку. Після погодження виплат кошти надійдуть саме на нього.

Мешканцям тимчасово окупованих територій слід використовувати форму на . Результати розгляду надішлють на електронну пошту заявника.

Обов'язкова умова – щоб претендент на фінансову допомогу не отримував аналогічної виплати від іншої організації у той же період.
Після отримання виплати можна подати заявку повторно не раніше як за шість місяців.

Українці можуть одержати 17,5 тис. грн на опаленняПредставники Естонської ради у справах біженців також повідомили, що надають українцям грошову допомогу у зимовий період на опалення. Сума у розмірі 17,5 тисячі гривень повинна бути спрямована на купівлю твердого палива (дров, вугілля, брикетів, пелетів або оплати газового опалення) домогосподарствам, які проживають у сільській та приміській місцевості та не можуть забезпечити себе.

Індивідуальні оцінки вразливості та цільові галузі такі ж, як для програми багатоцільової грошової допомоги. Виплата надається раз на зимовий сезон.