Херсонщина: додаткові витрати на зрошення 

3 года назад 0

Вартість зрошення нинішнього року зросте на 11%-22%, в залежності від зони обслуговування. Про це заявив начальник басейнового управління нижнього Дніпра Ігор Андрієнко під час наради в Херсонській облдержадміністрації.

За його словами, збільшення пов’язане з підвищенням витрат підприємства, а також необхідністю модернізувати насосні станції.

У свою чергу голова облдержадміністрації Сергій Козир зазначив, що ціни на зрошення мають бути обґрунтованими та прозорими. «Тобто аграрії мають чітко бачити, за що вони сплачують кошти».

В облдержадміністрації також розповіли, що Херсонська, Одеська та Миколаївська області спільно працюватимуть над впровадженням пілотного проекту з відновлення зрошення на півдні України. Підписаний відповідний меморандум.

Як уточнюється в повідомленні, підписаний документ передбачає, зокрема, обмін досвідом та впровадження нових підходів щодо найбільш ефективного використання сільгоспвиробниками міжгосподарської мережі зрошувальних і дренажних систем; підвищення стану зрошуваного землеробства, належної експлуатації міжгосподарської мережі зрошувальних і дренажних систем; недопущення руйнування систем зрошення; модернізацію існуючих і будівництво нових зрошувальних систем.

Анатолій НІКОЛАЄВ.