Херсонський губернатор провів онлайн-перемовини з послом Китаю

4 года назад 0

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Пан Фань Сяньжунь питання співробітництва Китаю з Херсонщиною.
Успішний приклад співпраці двох народів – підписання меморандуму між Херсонщиною та китайською провінцією Шаньдун, який сьогодні було укладено за сприяння очільника області Юрія Гусєва, радника голови ОДА Володимира Шумакова та Адміністрації провінції Шаньдун. Зазначений меморандум передбачає програму обміну студентами між Херсонським державним аграрним університетом та Qingdao Agricultural University (Аграрний університет Ціндао). Юрій Гусєв підкреслив, що підписання меморандуму – це черговий етап у поглибленні стосунків між Україною та Китаєм.
У свою чергу Пан Фань Сяньжунь зауважив, що зараз українсько-китайська співпраця розвивається досить стрімко, а країни вже стали стратегічними партнерами. За його словами, це партнерство проявляється у багатьох сферах діяльності.
Ще один із проєктів, який реалізує Китайська Народна Республіка на Херсонщині, — це будівництво вітропарку для норвезької компанії ТОВ “Сивашенергопром” потужністю 250 МВт. Його спорудженням на території Чаплинського району займається китайська енергетична компанія “China Power”. Наразі реалізація проєкту знаходиться на фінальній стадії. Для того аби все було успішно впроваджено, залишилося тільки вирішити технічні питання між підрядником, інвестором та облдержадміністрацією.
Також Юрій Гусєв розповів Надзвичайному і Повноважному Послу КНР в Україні про перспективи співпраці Китаю з Херсонщиною у сфері переробної галузі.
“Херсонщина – один з лідируючих регіонів у сфері виробництва плодоовочевої продукції. Тож китайські виробники змогли б експортувати товари з херсонської продукції до своєї країни або за кордон”, — наголосив Юрій Гусєв.
Крім того, очільник області запросив Надзвичайного і Повноважного Посла КНР в Україні Пан Фань Сяньжунь особисто відвідати Херсонщину, аби переконатися, що в області створено всі необхідні умови для співпраці з китайськими інвесторами.
Антон КОСТЮК, Прес-служба Херсонської ОДА