Якщо ви бажаєте купити землю, то купуйте її сьогодні — фахівець

6 месяцев назад 0

Поява юридичних осіб на ринку землі означає появу додаткового попиту на земельні активи. Наслідки появи попиту однозначні — зростання ціни землі. Таку думку висловив керівник відділу земельних і майнових відносин МХП Володимир Нагорний в матеріалі «Ринок землі в новому році. Готуємось до юрського періоду» на Latifundist.com.

 «Я особисто очікую в наступному році ріст не менше 15-20%. І це ще досить оптимістично…То ж, якщо ви бажаєте купити землю — купуйте її сьогодні, бо завтра заплатите значно дорожче.», — зазначив фахівець.

 На збільшення ціни та попиту вплинуть законодавчі зміни, які очікуються в наступному році, а саме:

  • землю сільськогосподарського призначення зможуть купувати і юридичні особи, але які засновані на 100% виключно громадянами України;
  • максимальна площа — 10 тис. га (в т.ч. і для юросіб, і для фізосіб).

«Юрособа-власник має багато переваг у порівнянні із фізособою-власником: легше адміністрування, оптимальніші податки, простіший вихід інвестора і т.д.,Також не забуваймо, що зазвичай за договором оренди орендар має переважне право на придбання земельної ділянки у власність. Тому це відкриє ще одне вікно можливостей для агровиробників, оскільки придбання власних орендованих земель збільшуватиме відповідним чином капіталізацію компаній», — додав Володимир Нагорний.