Іммігрантів на ПМП запрошує херсонська податкова

7 лет назад 0

За п'ять місяців цього року в головному офісі Херсонської ОДПІ видано 41 Довідку про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податку — резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов'язань з цього податку. За такий же період минулого року було видано 81 Довідку.

Як повідомляють херсонські податківці, громадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до податкової інспекції за місцем проживання декларацію про майновий стан і доходи у термін, не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду (п. 179.3 ст. 179 Податкового кодексу України). Після цього, впродовж 30 календарних днів фахівці органів фіскальної служби перевірять визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку і видадуть Довідку.

За даними дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у вересні 2016 року, 30% опитаних українців скоріше хотіли б поїхати за кордон на постійне місце проживання (майже 65% — скоріше не хотіли б), 40% — хотіли б працювати за кордоном.