Конфісковане майно зрадника В.Сальдо продають на аукціоні

3 месяца назад 0

Фонд держмайна виставив на продаж квартири російського олігарха і українського колаборанта.
Елітне житло біля моря . В Одесі продають конфісковані квартири. Одна з них належала одному російському олігарху Михайлу Шелкову, інша колаборанту Володимиру Сальдо.
Обидві квартири виставив на аукціон фонд держмайна який стартував 17 квітня. Йдеться про активи Михайла Шелкова та Володимира Сальдо, які знаходяться в Одесі у Приморському районі, неподалік пляжу Аркадія.
У 18-ти поверхівці трикімнатну квартиру площею у 128 квадратних метрів придбав зрадник Володимир Сальдо. Той самий, який під час окупації Херсона пішов на співпрацю з росіянами і очолив окупаційну адмінстрацію. Сусіди стверджують – за багато років з моменту купівлі цієї квартири Сальдо тут жодного разу не бачили.

Друга квартира 175 кв м з видом на море. Майно Михайла Шелкова у провулку Дунаєва. Це майно конфісковане рішенням суду на користь України у січні 2023 року.

Загальна площа житла – 175,5 кв м . продають за 7.6 млн грн. Фактично 1 кв метр тут коштує трохи більше 1000 доларів , це значно менше ніж вартість в аналогічних будинках в цьому ж районі. Житловий комплекс зведений у 1998 році і фактично з того ж часу місцеві тут олігарха не зустрічали.За цю квартиру охочі можуть позмагатися на аукціоні на який можна було податися до 16 квітня, втім потрібно було зробити гарантійний внесок понад 700 000 грн які у разі програшу учаснику не повертаються.

Кошти з конфіскованої олігарха квартири підуть не просто у державний бюджет :
" Кошти до державного бюджету будуть залучені до спеціального фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Зараз це дуже важливо для України і ми усі повинні сьогодні розуміти що наразі санкційне майно повинно працювати на відновлення нашої держави, на відновлення України ", – каже голова Комісії з реорганізації регіонального відділення ФДМУ Вікторія Лисюк.
Оголошення про реалізацію санкційного майна вже опублікували на сайті Prozorro. Продажі. Аукціони стартували 17 квітня.