На Херсонщині через шахрайські схеми троє громадян втратили понад 40 тисячі гривень

3 недели назад 0

Жертвою «банківського» шахрая став житель Великої Олександрівки. Йому зателефонував нібито менеджер банку і повідомив про проблеми з карткою, яку треба захистити від стороннього втручання. Співрозмовник запропонував на певний час переказати гроші на новий рахунок.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Після цих дій заявник втратив 14000 гривень.

За такою ж схемою втратив свої заощадження житель Херсона. Зателефонувавши заявнику, невідомий представився начальником служби безпеки банку та шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами в сумі 11000.

Також жертвою шахраїв стала 59-річна жителька одного з населених пунктів Херсонщини. Жінці надійшло повідомлення у соціальної мережі про отримання грошової допомоги в мобільному додатку одного з банків. Перейшовши за посиланням у повідомленні, заявниця авторизувалась у мобільному додатку банку, після чого з її рахунку зникли 16470 гривень.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Нагадуємо: ніколи не переходьте за неперевіреними посиланнями, а беріть інформацію щодо фінансових виплат лише з офіційних джерел.
Пам’ятайте: якщо вам телефонує працівник банку, він ніколи не буде запитувати і не має права дізнаватися PIN-код до вашої платіжної картки, тризначний номер на звороті картки, коди підтверджень платежів або паролі до інтернет-банкінгу.

Якщо вам телефонує нібито банківський працівник із такими питаннями – це шахрай! Негайно припиніть розмову і звертайтеся до поліції.