На Херсонщині шахраї ошукали громадян на понад 67 тисяч гривень

3 месяца назад 0

Потерпілі втратили свої заощадження через шахраїв, які продавали неіснуючі товари через інтернет та представлялися банківськими працівниками.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

В поліцію звернувся 62-річний херсонець. Він повідомив, що на платформі онлайн-оголошень замовив лампи денного освітлення на 19500 гривень. Заявник перерахував одразу всю суму на рахунок продавця, після чого той перестав виходити на зв'язок і оголошення видалив. Товар чоловік не отримав і гроші йому не повернули.

Ще один херсонець на маркетплейсі замовив лазерний далекомір, за який одразу і розрахувався, перевівши на картку продавця 13000 гривень. Після чого продавець припинив відповідати на повідомлення і видалив оголошення. Товар заявнику не надіслали.

Жертвою «банківських» шахраїв стала 46-річна жителька Херсона. На її телефон надійшло смс-повідомлення з банку, що рахунок заявниці заблоковано. Для його розблокування необхідно підтвердити код, який їй надіслали. Після цих дій з рахунку жінки шахраї зняли 19000 гривень.

57-річній жительці обласного центру зателефонувала невідома, яка представилася менеджером банку. Вона пояснила, що банк проводить роботи по убезпеченню клієнтських карток, тож необхідно надати анкетні дані та усю інформацію по картці. Після виконання всіх умов з рахунку заявниці зникло 15800 гривень.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Шановні громадяни! Будьте обачними та обережними! Не переходьте за сумнівними посиланнями, не розголошуйте нікому дані своїх банківських карток: пін-код, СVV-код, термін дії карти, паролі з смс-повідомлень. Купуйте товари лише на перевірених сайтах та не робіть передоплату.