На Херсонщині викрили махінації з землями громади

3 года назад 0

Очільники територіальних громад Херсонщини часто нарікають на відсутність коштів для здійснення важливих соціальних проектів.
Але в той же час ці кошти іноді буквально лежать у них під ногами – тільки не лінуйся піднімати. От і Каховська окружна прокуратура дала таку підказку громаді з центром у селищі Асканія-Нова, повідомляє Голос України.
У прокуратурі з’ясували, що три роки тому місцеве комунальне підприємство надало (а швидше роздало) господарникам аж 2,4 тисячі гектарів землі. При цьому із новими розпорядниками ділянок вартістю 87 мільйонів гривень укладали не звичайні договори оренди, а угоди про спільну діяльність, від яких грошей до бюджету не надходило зовсім.
Прокуратура дійшла висновку, що такі правочини лише приховують справжній зміст угоди, і подала до суду. А Південно-Західний апеляційний господарський суд ухвалив рішення повернути землю у комунальну власність селищної ради. Яка тепер зможе запропонувати її добросовісним орендарям, і законним чином поповнювати з цього бюджет. Причому надходження очікуються солідні – адже 2,4 тисячі гектарів то не якийсь клаптик бабусиного городу.