На окупованій частині Херсонщини використовують лише 36,9% сільгоспземель

9 месяцев назад 0

Лише 515 тисяч гектарів землі задіяні в сільськогосподарському виробництві на окупованій росіянами лівобережній частині Херсонської області.
Про це сказав в інтерв’ю місцевому прокремлівському медіа окупаційний міністр сільського господарства Херсонської області .
Для нас рекорд, що за цих умов ми щось прибираємо. Зважаючи на те, що займаємося ми лише лівобережжям, збиральна площа скоротилася, але все одно — 515 тисяч гектарів, з яких ми вже обробили 58%. За сьогодні намолоченого валу маємо близько 700 тисяч тонн, —  сказав Петро Збаровський.Згідно із статистичними даними, в Херсонській області загальна площа сільськогосподарських угідь із родючими землями – 1 млн 968,4 тис. гектарів, у тому числі 1770 тис. гектарів ріллі.
З цієї площі 1 млн 396 га сільськогосподарських угідь, за даними Херсонської ОДА, розташовані на лівобережній частині області, тобто, на окупованій території. Названі Петром Збаровським 515 тисяч гектарів – лише 36,9% від площі угідь, розташованих на тимчасово підконтрольній росіянам частині області.
Тобто, не обробляється зараз 881 тис. гектарів угідь – 63,1%. І це при тому, що на лівобережні частині області з після лютого 2022 року немає активних бойових дій, а удари ЗСУ завдаються виключно по військових об’єктах окупантів.
За словами Петра Збаровського, якість лише 40% зібраного зерна відповідає нормам для продовольчої пшениці. Окупанти і раніше скаржилися на якість пшениці в Херсонській області, яка виявилася значно гіршою за очікувану.