Нацбанк намагається втримати курс: що буде з доларом у середині березня

2 месяца назад 0

Національний банк України вживе заходів для зміцнення курсу гривні. У зв'язку з цим опубліковано прогноз на курс долара щодо національної валюти.

Повідомляється, що НБУ витратить цього тижня від 290 до 570 млн доларів з метою зміцнення курсу гривні. З інтервенціями Нацбанк вийде у період з 12 до 15 березня.

У зв'язку з цим аналітики роблять прогноз про те, яким буде курс долара в українських банках. Значення очікується на рівні від 37,80 до 38,85 грн. Курс у пунктах обміну різних фінансових компаній не сильно відрізнятиметься: 37,90 – 38,75 грн.

За даними Міністерства фінансів України, 12 березня у банках країни долар продають за середньою ціною 38,60 грн, купують – 38,10. Офіційний курс Нацбанку – 38,38.

Раніше Кабінет міністрів України зробив довгостроковий прогноз щодо американської валюти. Наприкінці року, за розрахунками уряду, долар буде коштувати 41 гривню. Проте аналітики фінансового ринку поспішили заспокоїти українців.

Вони розповіли, що Кабмін традиційно розглядає найгірший сценарій і робить прогноз, виходячи з нього. Економічний експерт Денис Безлюдько вважає, що до кінця року курс долара встановиться на позначці 37,5 грн.