Підтримка бізнесу під час карантину

3 года назад 0

До Верховної Ради найближчим часом буде подано законопроекти щодо заходів для економічної підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями. 

Як інформує офіційне інтернет-представництво Президента України, Володимир Зеленський запропонував парламенту декілька законодавчих ініціатив. Зокрема, фізичні особи – підприємці та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тис. грн.

Окрім того, суб’єкти господарювання одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць.

«Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника», – зазначив Президент.

Підприємства, робота яких припиняється через карантинні обмеження, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників.

«Якщо через посилення карантину ваша діяльність забороняється, ви отримаєте компенсацію на сплату ЄСВ за своїх найманих працівників», – зауважив Президент.

Передбачаються також й податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів фізичні особи – підприємці 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Глава держави також зазначив, що відновлюється дія програм підтримки бізнесу, які успішно працювали під час карантину навесні.

«Це матеріальна допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років. Це компенсації з часткового безробіття», – підкреслив Володимир Зеленський.

Анатолій НІКОЛАЄВ.