Росіяни прогнозують, що врожайність сільськогосподарських культур на лівобережжі Херсонщини цього року знизиться на 30-50%

2 месяца назад 0

Попри всі заяви про “процвітання” аграрної сфери на окупованій частині Херсонщини, росіяни змушені визнати тотальну врату показників врожайності у регіоні. Звичайно, в цьому вони звинувачують українських військових, які нібито обстрілюють сільгосптехніку в громадах, що знаходяться поблизу Дніпра. Але головною проблемою залишається втрата системи меліорації внаслідок підриву самими ж окупантами дамби Каховськї ГЕС.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“Врожай 2024 року буде меншим, ніж у 2023 році: овочеві культури – на 30%;  озимої пшениці – на 25%. Загалом Мінсільгосп Херсонської області попередньо прогнозує, що загальний недобір цьогорічного врожаю в порівнянні з минулим роком буде від 30 до 50%.”, – повідомляє так званий “губернатор” Херсонської області Володимир Сальдо.

Зниженню врожайності також сприяє суха весна та квітневі заморозки. Як виживатимуть фермерські господарства лівобережжя за умов зниження врожаїв вдвічі – невідомо.

Щоб заповнити русло пересохлого Каховського магістрального каналу, росіяни розглядали варіант буріння нових свердловин уздовж споруди, а також риття каналу з Дніпра та Конки. Розглядались навіть перетворення самого каналу на мережу ставків, що мали наповнюватись водою з артезіанських свердловин. Як бачимо, традиційно обіцянки росіян не мають нічого спільного з реальністю.