В Україні дорожчає ріпчаста цибуля: як довго зростатиме вартість

7 месяцев назад 0

В Україні з початку поточного тижня почала дорожчати цибуля.
Активно підвищувати ціни на цибулю фермерам дозволяє вельми високий попит на дану продукцію з боку оптових компаній і роздрібних мереж.

При цьому більшу частину цибулі хорошої якості виробники воліють закладати на зберігання, здійснюючи продажі зараз невеликими партіями, повідомляють аналітики проєкту 

Так, наразі більшість українських фермерів готові відвантажувати ріпчасту цибулю не дешевше 9-15 грн/кг ($0,25-0,41/кг), що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

“Позитивний ціновий тренд у даному сегменті учасники ринку пов’язують з високою торговою активністю оптових компаній, які закуповують цибулю для закладання на зберігання. При цьому пропозиція цибулі високої якості досить обмежена, що пов’язано з несприятливими погодними умовами, а також зі стримуванням продажів такої продукції самими виробниками” , – йдеться у повідомленні.
Ціна на цибулю в Україні сьогодні все ще значно нижча, ніж минулого року. Так, наприкінці вересня 2022 року фермери продавали цю продукцію у 2 рази дорожче, ніж сьогодні.

При цьому продавці це подорожчання вважають тимчасовим явищем, оскільки збирання цибулі в українських господарствах усе ще триває, а її пропозиція на ринку до середини жовтня залишатиметься доволі високою.