Верф SMG виконала шість ремонтів суден в 2023 році

2 месяца назад 0

Укладено контракти щодо ремонту такої ж кількості суден.
В Smart Maritime Group розповіли про результати роботи в 2023 році.

Як пише , в компанії зазначили, що через щоденні обстріли росіян Херсонська верф зупинена та тимчасово не працює.

"На іншій своїй верфі в умовно безпечнішому регіоні Smart Maritime Group, зваживши всі ризики, поновила ремонти цивільних суден. За 2023 рік спеціалісти компанії виконали шість таких контрактів. Ще шість договорів уклали на майбутній період", — сказано в повідомленні.

Відзначимо, що йдеться про верф у Миколаєві. Ще восени в компанії повідомляли про відновлення судноремонтів на цьому підприємстві. Зокрема, йшлося​ про плановий ремонт буксира.

В SMG додали, що про будівництво нових суден наразі не йдеться — "до перемоги України і гарантованої безпеки на суші та на морі".
Інша виробнича спеціалізація SMG — виготовлення мостових металоконструкцій. Протягом 2023 року компанія виконала чотири замовлення для відновлення мостів, зруйнованих під час війни.

За минулий рік Smart Maritime Group сплатила 8,8 млн грн податків та зборів до бюджетів різних рівнів. Ще 14 млн грн було направлено на гуманітарні проєкти. Зокрема, 1,5 млн грн було витрачено на обладнання для порятунку людей від повені, шо утворилася внаслідок руйнування російськими окупантами Каховської ГЕС.

На початку 2022 року, перед російським вторгненням, компанія підписала контракт на будівництво корпусів суховантажних суден для замовника з Нідерландів. З цього приводу в SMG раніше повідомили, що змушені були ще в 2022 році розірвати даний договір. Тоді ж була розірвана угода на будівництво повнокомплектного буксира для українського замовника.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський указом від 24 січня 2023 року ввів санкції проти Вадима Новинського, засн​овника фінансово-промислової групи "Смарт-Холдинг", до структури якого входить Smart Maritime Group.