Вимагав гроші за оренду пасовищ і погрожував отруїти худобу — фермер на Волині звинувачує голову ОТГ

8 месяцев назад 0

На Ківерцівщині, Волинської області, місцевий фермер звинувачує голову ОТГ у вимаганні грошей за продовження договорів оренди пасовищ. Також чиновник ніби-то погрожував отруїти корів і овець. А самі пасовища віддав у оренду іншому виробнику, який засіяв їх гречкою та соєю.

Про цей випадок повідомляє ТРК Аверс.

Підприємець Абульфат Худієв, який займається тваринництвом вже багато років та випасає на сьогодні до 400 голів ВРХ, нарікає на те, що чималу частину земель, які він використовував під пасовища нині засіяв інший аграрій. Зі слів чоловіка — проблеми з місцем для випасу худоби та овець почались після конфлікту з головою Ківерцівської громади Олександром Ковальчуком, який ніби-то вимагав з нього гроші за продовження договорів оренди на пасовища, а нещодавно взагалі попередив, що його корів та овець можуть отруїти, бо вони не там де треба випасаються.

Фермер погодився сплатити голові ОТГ 90 тис. грн у спеціальний фонд для подовження оренди, але попросив розтермінування оплати. Встиг переказати лише 10 тис., але після словесних образ з боку чиновника платити перестав. Після цього значну частину пасовищ отримав у користування інший фермер — Сергій Шрамко. 

З новим орендарем також почались конфлікти через випас худоби біля полів, через що навіть було скоєно побиття пастуха, який допустив захід худоби на край поля.

Сам голова ОТГ всі звинувачення у корупції чи тиску на підприємця відкидає.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.