Власникам земельних паїв можуть відмовити у субсидії

6 месяцев назад 0

Наявність земельного паю не може стати перепоною для отримання субсидії. Але субсидію призначають із врахуванням доходу, отриманого від землі. І якщо цей дохід високий, то власник паю може не отримати субсидії.

Такий висновок випливає із роз'яснень Пенсійного фонду з приводу призначення субсидії власникам земельних паїв.

Отже, у Пенсійному фонді зауважують, що наявність земельного паю в жодному разі не може стати перепоною на шляху отримання субсидії. Тобто, домогосподарства, у складі яких є власники земельних паїв, цілком можуть претендувати на отримання державної допомоги.

Водночас, при призначенні субсидії та її розрахунку дохід, отриманий від земельного паю, обов'язково береться до уваги.

"При розрахунку субсидії враховується дохід, який приносить домогосподарству земельний пай (за той період, коли його отримано)" , —  уточнюють у повідомленні ПФУ.

Однак, якщо земельний пай не здається в оренду і не приносить його власнику ніякого доходу, то, звісно, його наявність ніяк не вплине на призначення субсидії.

"Якщо земельний пай не здається в оренду і не приносить доходу, сам факт його наявності не позначається на призначенні домогосподарству житлової субсидії" , – зазначили в Пенсійному фонді.
Отже, в більшості випадків власникам земельних паїв не відмовляють у субсидії. Та якщо в домогосподарстві проживають декілька пайовиків, що здають свої паї в оренду і отримують від них дохід, то такій сім'ї можуть відмовити у субсидії, якщо дохід від паїв виходить високий.