У Держгеокадастру Херсонщини є хороша й погана новини

6 лет назад 0

Хороші новини стосуться рещультатів оформлення ділянок. а погані- стану геодезичних знаків — на жаль їх руйнують та цуплять.

Протягом січня 2018 р. державні кадастрові реєстратори землевпорядної служби зареєстрували на Херсонщині 2688 земельних ділянок. Найбільше – у Білозерському та Генічеському районах –  302  та  243 відповідно.

Також фахівці підготували і видали громадянам 2746 витягів із Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Найбільше замовників отримали дану послугу в Генічеському районі – 284, та в обласному центрі – 284.

Довідка.

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитись з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.

Та окрім офромлення землі Фахівці Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області, перевірили стан пунктів Державної геодезичної мережі — і зробили невтішні висновки. Хтось знищив 17 геодезичних знаків — зруйнував, пошкодив чи то поцупив:

За інформацією ДП «Науково-дослідний інститут геодезії і картографії», на території області розташовано 52 геодезичних знаки І класу, 294 знаки ІІ класу та 466 знаків ІІІ класу.  Знищеними визнано 17 знаків.

Під час обстеження пунктів ДГМ виявилося, що в задовільному стані перебувають 157 геодезичних знаків, з них І класу – 27 знаків, що становить 52% від їх загальної кількості, ІІ класу – 64 знаки, що становить 22% від їх загальної кількості, та ІІІ класу – 66 знаків, що становить 14% від загальної кількості ДГМ ІІІ класу на території області, — повідомили в Держгеокадастрі.

інф. Держгеокадастру