ЄС допоможе Херсонщині розвивати аграрні кластери

6 лет назад 0

Березень розпочався у Херсоні з засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення «АГРОПОРТ-2018».

Міжнародна консультантка з трейдингу органічною продукцією Марія Махновець розповіла, що окрім питань органіки, на «АГРОПОРТ-2018» в Херсоні також будуть обговорені питання географічних зазначень, кооперації та розвитку регіональних агро-продовольчих кластерів. Вона підкреслила, що в даному випадку експерти Бізнес-асоціації «Ми-Херсонці» заручилися підтримкою Представництва ЄС в Україні в рамках ініціативи «Team Europe» та проведуть за участі міжнародних та українських експертів Круглий Стіл на тему «Розвиток кластерних ініціатив в аграрному секторі Херсонщини як важіль економічного розвитку регіону в процесі Євроінтеграції».

Це питання підіймалось 2 березня під час першого засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення «АГРОПОРТ-2018».

В комітеті нараховується близько 50 учасників серед яких Віталій Бєлобров, голова правління Бізнес-асоціації «Ми-Херсонці» та Марія Махновець, член правління БА «Ми-Херсонці», незалежний експерт, міжнародна консультантка з трейдингу органічною продукцією та спів-засновниця Маркетплейс «AgroportEx». Бізнес-асоціація також є офіційним партнером «АГРОПОРТ-2018» в Херсоні.

 

Під час зустрічі Дмитро Титаренко, директор ТОВ «Авіабренд», поділився спостереженням що інтерес до події «Агропорт Південь Херсон» є набагато більшим у порівнянні з аналогічною подією у Львові.

Він додав: "Враховуючи той факт, що Херсонщина є лідером з експорту органічної продукції в Україні, а в Вашому регіоні знаходиться важливий експерт з органічного трейдингу — Марія Махновець, то органіка — це привід щоб зібратися саме в Херсоні для обговорення найактуальніших питань розвитку даного напрямку."

Також Дмитро Титаренко зазначив, що в Херсоні доречно було б розглянути такі питання як розвиток логістики, зелена енергетика, зрошення,  органічне землеробство й маркетинг органіки, тощо.

Нагадаємо, що нещодавно Дмитро Титаренко та Марія Махновець представили на світовій виставці органічної продукції «BIOFACH 2018» інноваційну b2b платформу для органічного ринку AgroportEx.bio. 

Дмитро Титаренко приїздить до Херсону 17го березня на «Відкриту Школу Підприємництва», організовану Бізнес-асоціацією «Ми-Херсонці», для того, щоб поділитися досвідом запуску стартапу Агропорт й  AgroportEx.bio та тонкощами ведення бізнесу в цілому.

Міжнародна виставка Агропорт Україна завдяки подіям в 3 містах (Львів, Херсон та Харків) охоплює 18 областей та охоплює аудиторію близько 20 тис. відвідувачів.  Загалом більше 500 компаній приймають участь у виставках.