Законопроєкт 6368 спростить механізм купівлі земель сільгосппризначення іноземцями

2 года назад 0

Нещодавно Володимир Зеленський подав до парламенту законопроєкт 6368 «Про громадянство України» щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України» і кілька дотичних законопроєктів, які мають забезпечити чистоту законодавчих намірів щодо громадянства. Проте разом з тим цей законопроєкт може спростити механізм купівлі земель сільгосппризначення іноземцями. Про це йдеться в матеріалі «Множинне громадянство – це спосіб відкрити ринок землі і дозволити її продаж іноземцям під соусом українців» на AgroPolit.com.

«Це така спроба легалізувати іноземний капітал на внутрішньому ринку землі для придбання сільськогосподарських паїв. Ми ж пам’ятаємо, що за законом 552-IX  право власності на землю отримали громадяни України», — прокоментувала головна редакторка AgroPolit.com Наталія Білоусова.

На її думку, ухвалення 6368 автоматично відкриває доступ для іноземного капіталу. Адже не існує наразі юридичних перепон, які б забороняли придбання с/г землі «етнічним українцям-іноземцям» з новою українською пропискою. 

«Їм же ніхто не заборонить і створювати українські юридичні компанії. Тобто це схоже на добре продуману «тиху» схему заведення іноземного капіталу під придбання землі», — зауважила редакторка.