Тендер на будівництво урбан-парку в “Херсонській фортеці” розіграють на користь компанії сина колишнього нардепа?

2 года назад 0

фото: Херсонська міськрада

Департамент розвитку територій Херсонської ОДА оголосив тендери на будівництво урбан-парку в “Херсонській фортеці”, який анонсував заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, обласна та міськра влада. Саму закупівлю розділили на два тендери, очікувана вартість яких складає 38 492 515 та 43 010 869 гривень. 

Наразі йде прийом заявок від потенційних підрядників. Але, варто зазначити, що на порталі державних закупівель “Prozorro” наприкінці грудня минулого року було оприлюднено два звіти про закупівлю послуг на “Капітальний ремонт (відновлення) елементів об’єкта благоустрою – частини території парку “Херсонська фортеця” в м. Херсон”. Таку ж назву мають й оголошені тендери на будівництво урбан-парку. 

Самих договорів на порталі не було оприлюднено. Але, вочевидь, мова йде про початок якихось робіт на території, де планується будівництво об’єкту. Загальна сума обох договорів складає близько 98 тисяч гривень. Департамент розвитку територій ОДА уклав ці угоди з київською компанією ТОВ “Інжинірингова компанія Планета Буд”. 

Саме ця фірма будувала анонсований тим же Кирилом Тимошенко урбан-парк в столичному ВДНГ за близько 95 млн гривень в рамках “Великого будівництва”. Варто зазначити, що журналісти видання “Наші гроші” виявили суттєві завищення вартості об’єктів урбан-парку в київському ВДНГ.

ТОВ “ІК Планета Буд”, за даними аналітичної системи Youcontrol належить Сергію Мошенському – сину колишнього нардепа Валерія Мошенського, який обирався самовисуванцем, а згодом увійшов до депутатської групи “Суверенна європейська України” (в 7 скликанні Верховної Ради), яка була сформована колишніх “регіоналів”. 

За каденцію Петра Порошенко компанія Мошенських працювала у Харкові, де від мерії Кернеса регулярно отримувала підряди на близько 1,5 мільярда гривень. Зокрема, “ІК Планета Буд” займалася реконструкцією харківського парку імені Шевченка за 250 млн гривень. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів через завищення кошторисної вартості, розслідування якого триває досі, судячи з судових ухвал.