Армія РФ поблизу Раденська на Херсонщині польовий шпиталь перетворила на бойові позиції

1 год назад 0

На тимчасово окупованій Херсонщині російська армія поблизу Раденська Олешківської громади спорудила мережу окопів та бліндажів,  Генштаб ЗСУ в оперативній інформації станом 6 ранку 12 січня.

Для будівництва використали морські контейнери, які раніше облаштували під польовий шпиталь, йдеться в повідомленні.

Водночас російські військові не припиняють обстрілювати правобережну частину Херсонської області. За даними штабу, 11 січня під вогнем опинились чотири населені пункти — Дудчани, Степанівка, Антонівка та Херсон.

Що відомо

  • На Херсонському напрямку 11 січня російські військові з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії обстріляли Дудчани, Степанівку та Херсон.
  • Російські війська обстріляли перинатальний центр у Херсоні. Вибуховою хвилею вибило вікна у дитячому відділенні та пошкоджений один із лікарських кабінетів. Поранена жінка.
  • У Микільському на Херсонщині російські війська обстріляли об'єкт критичної інфраструктури. Троє людей поранені.
  • Увечері 10 січня армія РФ обстріляла дитячу лікарню у Херсоні. У будівлі неонатального корпусу вибиті всі вікна. Також пошкоджена поліклініка медичного закладу. Загиблих і поранених немає
  • У Херсоні 10 грудня внаслідок обстрілу російських військових під завалами загинув чоловік, п'ятеро людей — поранені. Прокуратура розпочала розслідування.