Cудитимуть мешканку Херсонщини за участь в організації та проведенні псевдореферендуму

3 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це інформує пресслужба Бериславської окружної прокуратури.

Слідством установлено, що обвинувачена у вересні 2022 року увійшла до складу так званої «дільничної виборчої комісії», створеної окупаційною владою на території Милівської сільської ради для проведення псевдореферендуму щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до рф. 
 
Жінка здійснювала подворовий обхід із урнами для «голосування» та закликала жителів громади ставити відмітки у «бюлетенях» на користь кремля.
 
Наразі обвинувачена утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду. Також в рамках досудового розслідування на її майно накладено арешт. 
 
Досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області. 

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.