До 15 років позбавлення волі засуджено колишнього співробітника херсонської колонії за державну зраду

2 месяца назад 0

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури, у порядку спеціального судового розгляду, колишнього старшого інспектора відділу нагляду і безпеки ДУ «Північна виправна колонія (№ 90)» визнано винним у державній зраді та у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної прокуратури.

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємствах, установах та організаціях, строком на 15 років.

Прокурори довели, що працівник виправної колонії після захоплення Херсона перейшов на бік ворога. Він добровільно погодився служити у так званій «ИК «Северная исправительная колония (№90)» на посаді заступника начальника колонії. Згодом став першим заступником начальника так званого «Херсонского следственного изолятора».

Після деокупації Херсона, чоловік  втік на тимчасово окуповану рф територію України, де переховується від органів слідства та суду.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Миколаївській області.