В ISW заявили про незначне просування росіян в Кринках на лівобережжі Херсонщини

3 месяца назад 0

Американський Інститут вивчення війни в своєму звіті заявив про незначний успіх російських окупантів в селі Кринки на лівобережжі Херсонської області, де українські військові тримають плацдарм. 

В ISW посилаються на геолокаційні кадри, які були оприлюднені 29 січня. Мова про  з ураженням російського укриття з допомогою FPV-дрону в Кринках. Аналітики додали, що в населеному пункті продовжуються позиційні бої. 

"Російські та українські джерела повідомляли, що позиційні бої тривали на східному березі Дніпра, в тому числі під Кринками" , — заявили в Інституті вивчення війни. 

Генштаб ЗСУ в крайньому зведенні заявив про продовження заходів з розширення плацдарму на Херсонському напрямку. Там повідомили, що попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити українських військових із займаних позицій. 

"В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 8 безуспішних штурмових дій" , — повідомили в Генштабі.