Допомагав окупантам заволодіти майном херсонців – у пособництві ворогу підозрюється місцевий житель

5 месяцев назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це повідомили у пресслужба Херсонської обласної прокуратури.
 
За даними слідства, 44-річний підозрюваний під час окупації Херсона співпрацював із окупаційними військами. Знаючи про місце, де розміщені гаражі членів Товариства любителів водномоторного спорту, він допоміг ворогу заволодіти катером. 
 
У супроводі військових рф на одному з причалів товариства підозрюваний провів інвентаризацію плавзасобів та позначив їх літерою «Z».  За потребою ними користувався ворог.  
 
Також фігурант перевіряв документи власників катерів та вимагав привести їх у відповідність російському законодавству. У разі відмови погрожував власникам зброєю та конфіскацією майна. 
 
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою.  
 
Заходи з викриття проводились прокурорами спільно зі співробітниками УСБ України в Херсонській області та ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.